Block Uitje: Bitcoin Family met GUTS tickets

Het Block Uitje

Toen ik zaterdagochtend 30 juni wakker werk had ik nog geen idee dat ik een super leuk Block Uitje voor de boeg had. Ik had een gratis kaartje besteld via GUTS tickets voor de boekpresentatie van de Bitcoin Family. Ik dacht wat is meer toepasselijk voor mijn blog dan tickets voor een event bestellen via de blockchain om dan vervolgens een familie te ontmoeten die volledig op Bitcoin leeft? Moet wel bekennen dat het een bloedhete dag zou gaan worden… maarja kon deze gelegenheid toch niet aan mij voorbij laten gaan. Dus voor het goede doel heb ik mij opgeofferd. Geen zin om te lezen? Bekijk dan de korte video hieronder om een indruk van mijn avonturen te krijgen en te zien hoe GUTS tickets werkt.


Blockchain tickets bestellen

Om naar het event toe te kunnen moest je tickets bestellen. Deze waren gratis, dat valt natuurlijk altijd in goede aarde bij Hollanders. De tickets werden verzorgd via GUTS. GUTS is een Nederlands blockchain bedrijf waar je veilig tickets voor events kunt kopen, omdat het via de blockchain gaat. Het belangrijkste voordeel is dat kaartjes niet doorverkocht kunnen worden voor super hoge tarieven. En als jij jouw eigen kaartje wilt doorverkopen, omdat je bijvoorbeeld niet kunt gaan, kun jij jouw kaartje veilig aan een ander kunt doorverkopen, die dan ook zeker weet dat zij een echt kaartje kopen. GUTS werkt via je mobiele telefoon. Met jouw telefoonnummer maak je een account aan. Via sms ontvang je een code die toegang geeft tot jouw tickets. Deze kun je via jouw telefoon laten zien bij de entree en je kunt naar binnen. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk het filmpje hierboven. Bekende Nederlanders als Jochem Meijer, Guus Meeuwis en Yoep van ‘t Hek maken al gebruik van GUTS voor hun shows en maken zo een vuist tegen de oneerlijke tickethandel.

 

Bitcoin Family

De ticket was in de pocket, dus ik op weg naar Hilversum om de Bitcoin Family te ontmoeten. Bij aankomst zag ik de camper al staan, dus het was wel duidelijk waar ik moest zijn. Ik zag toen gelijk ook dat het event bij Cryptotrader was. Ik wist niet dat zij het georganiseerd hadden. Gelijk een mooie gelegenheid om ook eens te zien wat zij precies doen.

Het event was heel relaxed, iedereen maakte een praatje met elkaar en genoot van het warme zonnetje… hoewel het meer schuilen voor een heet zonnetje werd. De Bitcoin Family liep rond en niet alleen zij, maar ook hun eigen familie was aanwezig voor de boekpresentatie. Het was allemaal lekker gewoon en gemoedelijk. Didi, de man des campers hield een toespraak waarin hij uitlegde hoe zij bekend zijn geworden als de Bitcoin Family.  Het was een heel persoonlijk verhaal wat vooral gaat over alles uit het leven halen en doen wat je graag wilt. Na de toespraak kon het boek: “The Bitcoin Family” gekocht worden. Er zijn er geloof ik maar 50 van deze eerste druk, dus ik ben erg blij met mijn zeldzame, getekende exemplaar. In mijn vakantie ga ik het boek eens grondig doorlezen en zal ik er een review over schrijven. Maar ik kan alvast zeggen dat als jij ook nadenkt over een leven on the block, dit boek een goede inspiratiebron gaat zijn.

 

Dutch Crypto Women

Naast de toespraak van Didi was er ook een toespraak van Miranda van Dutch Crypto Women. Zij gaf een toespraak over haar leven on the block. Ook zij is niet bang geweest om de sprong in het diepe te wagen en zij reist haar dromen letterlijk achterna. Daarnaast vertelde zij over Dutch Crypto Women. Deze groep is opgericht, omdat zij merken dat vrouwen het prettiger vinden zich aan te sluiten bij andere vrouwen in de crypto wereld. Door een groep te beginnen, hopen zij dat het voor vrouwen laagdrempeliger wordt om aan crypto te beginnen. Om heel eerlijk te zijn snap ik dat als vrouw zijnde ook best. Mannengroepen kunnen soms best hard zijn en als vrouw zie je soms dingen voorbij komen waarvan je denkt: “Too much information.” Maar eerlijk gezegd vind ik het zelf ook wel weer erg leuk om te zien hoe mannen onderling zijn. En ik heb ook al veel geleerd van mannengroepen, dus mij hoor je niet klagen.

 

Cryptotrader

Zoals ik eerder al zei bleek het event bij Cryptotrader te zijn. Ik had weleens eerder van hen gehoord. Zij waren ook bij de Verge/Tokenpay meetup in Amsterdam. Zij hebben een actief YouTube Kanaal en hebben 1x per week een Livestream, erg leuk om naar te kijken. Na het event ben ik nog even gebleven om verder kennis te maken. Kan niet anders zeggen dan dat het super gezellig was. Het was mijn tweede ervaring waarbij ik tot de conclusie kwam dat het super leuk is om met andere crypto/blockchain geïnteresseerden te praten. Ik weet niet wat het is, maar je hebt gelijk iets gemeen met elkaar denk ik… En daarbij is het ook nog eens heel leerzaam om te horen waar anderen mee bezig zijn. Cryptotrader zit in een pand samen met Bitcoin Bootcamp en 2toCrypto.

Ik heb ook nog een beetje kunnen proeven van de crypto lifestyle. Ik kwam uiteindelijk terecht in een best leuke auto, ging lekker uit eten in Hilversum om te eindigen op een festival midden in Hilversum. Soms dacht ik even: “Huh, hoe ben ik hier zo beland vandaag.” Was niet echt wat ik verwacht had toen ik vanochtend uit mijn bed stapte. Super leuk om de dag zo te eindigen. En zo zie je maar weer alles in crypto is onvoorspelbaar.

Cryptotrader, Bitcoin Bootcamp en 2toCrypto doen van alles. Cryptotrader is een gastvrij platform om informatie, kennis en ervaring met elkaar te delen. Iedere vrijdag is het open huis en kun je gewoon binnen lopen. Zeker iets wat ik binnenkort een keer ga uitproberen.

Life on the block

Na deze dag is één ding voor mij in ieder geval alvast duidelijk. Je kunt blijkbaar al best goed leven on the block. Nu moet ik het zelf alleen nog in de praktijk gaan brengen. Stap 1: Weten dat het kan. Check.

Als het gaat om een lifestyle kan ik niet anders zeggen dan dit echt een super leuke, gezellige, leerzame dag was. Heb er graag een dagje minder zon voor over gehad. Ik heb leuke mensen leren kennen, weer wat geleerd en het was gewoon een gezellig dagje uit. Ik hou jullie op de hoogte als ik weer iets leuks in de planning heb.