Sweatcoin: Crypto verdienen terwijl je loopt

Sweatcoins verdienen terwijl je loopt

Sweatcoin heeft een app waarmee je crypto kunt verdienen terwijl je loopt. Dat klinkt toch echt niet verkeerd. Maar is het de moeite waard? Wat je er mee kunt verdienen en hoe het werkt kun je in deze blog lezen of bekijken via de video hieronder.


Hoe werkt het?

Op zich heel simpel, je download de Sweatcoin app en je gaat lopen. Het verwerken van stappen naar sweatcoins gaat automatisch. Daarbij kun je iedere dag 1 sweatcoin (SWC) verdienen door een reclamefilmpje te kijken. Er zit een maximum aan wat je per dag kunt verdienen. Als je veel loopt kun je het account upgraden, waardoor je meer kunt verdienen, voor een upgrade wordt maandelijks een kleine hoeveelheid SWC ingehouden.

 

Wat kun je per dag verdienen?

Op een basisaccount (Mover) kun je per dag maximaal 6 sweatcoins verdienen, 5 door te lopen en 1 door een reclamefilmpje te kijken. Voor 1 sweatcoin moet je 1000 stappen lopen, dus als je iedere dag de maximale hoeveelheid sweatcoin wilt, moet je 5000 stappen lopen. 1000 stappen is ongeveer gelijk aan 700-800 meter, dus ruim genomen zou je 4 kilometer per dag moeten lopen om 5 sweatcoins te verdienen. Hierbij moet je er rekening mee houden dat deze stappen buiten gelopen moeten worden, want de berekening van stappen gebeurt mede op basis van gps. Binnen worden stappen niet geregistreerd. Je zou dus ongeveer 45 minuten buiten moeten lopen als je op een normaal tempo loopt. Bekijk in de tabel hieronder wat je kunt verdienen met sweatcoin en hoeveel je daarvoor moet doen, de inkomsten in de tabel zijn inclusief de dagelijkse bonus van 1 SWC.

De tabel is berekend op basis van de huidige waarde. In theorie zou de waarde moeten gaan stijgen als er meer vraag komt, zeker als sweatcoin op een exchange komt. Hoe meer mensen er dus gaan lopen hoe beter dit voor iedereen is. De vraag is wel of de hoeveelheid sweatcoin per 1000 stappen hetzelfde blijft als er meer mensen gebruik van gaan maken. En de inkomsten uit advertenties en eventuele subsidies worden verdeeld over de hoeveelheid gebruikers, dus hoe meer gebruikers, hoe minder inkomsten per gebruiker. Maar andersom geldt ook weer hoe meer gebruikers hoe meer advertentie inkomsten. Dus of een grotere gebruikersgroep ook meer inkomsten betekent…?

 

Omzetten naar geld

Op dit moment is sweatcoin niet te verhandelen op een exchange. Dit is wel de toekomstvisie. Via de app kun je sweatcoin gebruiken om producten te kopen of je kunt als je 20.000 SWC hebt dit omzetten naar 1000 dollar die je via paypal ontvangt. 1 sweatcoin is op dit moment dus ongeveer 0,05 dollar waard. Als je iedere dag sweatcoins verdient volgens het breaker account zou je na ruim 2,5 jaar 1000 dollar verdiend hebben. Hiervoor moet je dan wel iedere dag 3 uur en 15 minuten gelopen hebben. Een andere optie om SWC in geld om te zetten is door veel vrienden uit te nodigen voor de app, een stuk of 30. Dan krijg je toegang tot paypal vouchers met een lagere waarde.

 

Hoe kan het dat je betaald wordt om te lopen?

Sweatcoin verdient geld via adverteerders en bedrijven die hun producten en diensten aanbieden in de sweatcoin app. Daarnaast is sweatcoin ook bezig om samen te werken met de gezondheidszorg, verzekeringsmaatschappijen en de overheid om mensen door middel van de app te stimuleren meer te bewegen. De inkomsten hieruit worden via de sweatcoins verdeeld over de gebruikers van de app.

 

Nadelen

Wat je gelopen hebt, wordt niet altijd omgezet in sweatcoins. In de app worden tips gegeven hoe je kunt voorkomen dat stappen niet meegeteld worden. Ik heb één keer gehad dat een hele dag (buiten) shoppen geen sweatcoins tot resultaat had. Ik heb daarna wat instellingen aangepast, waardoor de stappen nu wel weer geteld worden.

Stappen die je binnen zet worden niet meegeteld. Sweatcoin is bezig met een nieuw algoritme (berekeningssysteem) die mogelijk ook de stappen binnen mee gaat rekenen. Dan wordt het een stuk gemakkelijker om aan het dagelijkse maximum te komen.

 

Experiment

Ik was benieuwd of de app ook te manipuleren is, dus heb ik een experiment bedacht: loopfietsen. Een loopfiets (Lopifit) is een fiets waar je op loopt door middel van een lopende band. Doordat je loopt en door een elektrische aandrijving kom je vooruit. Aangezien GPS ook bekijkt waar je bent en welke afstand je aflegt was ik benieuwd of de teller heel snel zou gaan of juist helemaal niet zou tellen, omdat de snelheid te hoog zou zijn voor een normaal loop/ren tempo. Wil je het experiment bekijken? Bekijk dan de video bovenaan.

Het werd in ieder geval snel duidelijk dat de stappen wel geteld worden op de loopfiets. De hoeveelheid stappen die je zet en de afstand die je aflegt komen niet met elkaar overeen. Je loopt in een vrij rustig tempo, terwijl je de afstand aflegt van een vrij vlotte fietsrit. Uiteindelijk had ik rond de 5.500 stappen gezet volgens de sweatcoin app, terwijl ik toch minimaal 16-20 km geloopfietst heb, als het niet meer was. Blijkbaar telt de hoeveelheid stappen dus zwaarder dan de afstand die de GPS meet. Ik ben in hier in totaal 1,5 uur mee bezig geweest, dus qua tijdsinvestering kun je beter een wandeling van 45 minuten buiten maken.

Je kunt dus ook sweatcoins verdienen door te loopfietsen. Je verdient er helaas alleen niet sneller sweatcoins mee dan met gewoon lopen. Helaas ben ik er dus niet veel rijker van geworden, maar het was wel weer een leuke blockchain ervaring.

 

Conclusie

Het is een leuke app als je regelmatig buiten loopt. Zeker geschikt voor mensen met een hond of hardlopers. Je hebt alleen ruimte op je telefoon nodig voor de app en voor de rest hoef je er vrij weinig voor te doen, dus weinig reden om hem niet gewoon op je telefoon te zetten en zonder dat je het door hebt wat te verdienen. Het is een leuk extraatje, maar levert geen bergen geld op. Ik heb in 1 maand tijd ongeveer 50 SWC verdiend = $2,50. Nu ben ik ook niet super actief met buiten lopen, dus een hoger resultaat moet zeker haalbaar zijn.

Ondanks dat de opbrengst niet hoog is stimuleert het wel om meer te bewegen. Sweatcoin levert hiermee een postieve bijdrage aan de gezondheid. Dus ook dat is een goede reden om de app te gebruiken.

Bij mij staat de app in ieder geval op mijn telefoon en hij staat mij er voorlopig goed.

 

Waar kun je de app vinden?

Je kunt de Sweatcoin app vinden via de Playstore of App store op je telefoon.

Je kunt ook op mijn persoonlijke uitnodiging klikken   Sweatcoin App