Viuly: de blockchain versie van YouTube

Wat is Viuly?

Viuly is een videoplatform gebaseerd op blockchain en crypto. Via het platform kun je video’s delen en live streamen. Het platform heeft al beste een redelijke gebruikersgroep van ruim 1 miljoen gebruikers vergeleken met sommige andere crypto social media. De token van Viuly heet VIU.  Het platform werkt op basis van smart contracts (Ethereum/ERC20) en de transacties worden vastgelegd op de blockchain.

Wat maakt Viuly anders dan YouTube?

Het verschil tussen Viuly en YouTube is dat de inkomsten van het platform voor een groter gedeelte naar de gebruikers van het platform gaan. Platforms als YouTube verdienen zelf vaak meer dan de helft van de advertentie inkomsten. Daarbij kun je als beginner ook al wat verdienen, terwijl je op YouTube pas iets verdient als je veel volgers hebt.

Een ander belangrijk verschil is dat niet alleen degene die video’s plaatst iets verdient, maar ook degene die de video’s kijkt.

Naast het verschil in het delen van inkomsten, is Viuly gebaseerd op smart contracts en blockchain. Dit betekent dat de transacties automatisch verlopen en veilig worden opgeslagen op de blockchain. Dit draagt bij aan de transparantie van het platform.

Daarnaast wordt blockchain gebruikt om de video’s op content te beoordelen. Het is even wachten als je een video upload, maar tegelijkertijd ook wel weer leuk om je te realiseren dat op dat moment je video door de blockchain wordt gescreend. Beetje jammer voor mij… mijn Sweatcoin video werd namelijk gezien als 18+ inhoud en werd dus niet direct geplaatst. Zouden het de blote benen zijn gecombineerd met het woord dirty…? Volgende keer toch maar wat discreter dan haha. Eindresultaat is helaas dat ze video echt niet gaan plaatsen. Inderdaad vanwege de blote benen. Billen en borsten in beeld is geen probleem, blote benen wel… Ik zeg verder niks ;-).

Hoe verdienen de gebruikers VIU?

De kijkers van video’s verdienen VIU doordat zij de reclame in video’s bekijken. De kijkers krijgen hier een bepaalde hoeveelheid VIU voor. Hierbij krijg je een lager percentage voor een advertentie in een gewone video dan wanneer de video een volledige advertentie is.

Videomakers kunnen kiezen of zij VIU verdienen door vrijwillige donaties van kijkers mogelijk te maken of een deel van de advertentieopbrengsten van de video te ontvangen. Daarnaast is er de optie om video’s alleen toegankelijk te maken, nadat er een bepaalde hoeveelheid VIU betaald is door de kijker. Ook kan een kanaal betaald zijn. Dit betekent dat als je het kanaal volgt, je hier bijvoorbeeld maandelijks een bepaalde hoeveelheid VIU voor betaalt.

Wat kun je met VIU?

VIU is geregistreerd op een aantal exchanges. Op dit moment op Okex, Bit-Z, Livecoin en Idex. De waarde van 1 VIU is nu $0,0006. Je kunt je verdiende VIU via een exchange omzetten naar geld. Je kunt alleen VIU naar het platform krijgen door deze via een exchange te kopen en te verzenden naar jouw wallet op Viuly. Enige kennis van crypto en het verzenden/ontvangen ervan is dus wel vereist.

Naast het omzetten van VIU in geld kun je VIU op het platform gebruiken om betaalde video´s te kijken of om aan video’s die je goed vindt VIU te doneren. Ook zijn er video’s op het platform die diensten of producten aanbieden. Via het platform kun je deze direct aankopen met VIU.

Wat levert het op?

Ik ben net gestart met Viuly, dus kan voor nu moeilijk aangeven wat het oplevert. Wel heb ik al VIU verdiend door video’s te bekijken met reclame erin. Dus het werkt in ieder geval wel. Wat het platform opbrengt zal ik later op terug komen. Ik zal deze blog ook verder aanvullen als ik wat meer ervaring met het platform heb.

Life on the Block op Viuly

Aangezien Life on the Block gaat over leven op de blockchain heeft Life on the Block uiteraard ook een kanaal op Viuly.

Life on te Block

Ben jij ook bezig met jouw eigen Life on the Block? Volg ons dan op Viuly in plaats van op YouTube. Zo helpen we de community weer een stapje verder en je verdient er zelf ook nog wat mee.

Naast de website heeft Viuly ook een app beschikbaar.

Hopelijk tot snel op Viuly!