Boek review: Bitcoinfamily... zorg dat jij geen SPIJT krijgt net als ik!

Afgelopen juni ben ik naar de boekpresentatie geweest van de Bitcoinfamily. Het was een hele leuke dag. Benieuwd hoe het was? Lees dan hier de blog en bekijk de video van mijn avonturen die dag:

Boekpresentatie

In deze blog kun je lezen wat ik van het boek vind en of het boek jou op weg kan helpen naar een Life on the Block. En ontdek waarom ik SPIJT kreeg terwijl ik het boek aan het lezen was.

 

Wie is de Bitcoinfamily?

De Bitcoinfamily is een gezin bestaande uit Didi, Romaine en hun drie kinderen Joli, Juna en Jessa. Zij hebben alles verkocht inclusief huis, auto’s, kleding en speelgoed voor Bitcoin. Deze stap hebben zij niet zomaar opeens genomen. Hier is een hele levensgeschiedenis aan voor afgegaan met als uiteindelijke conclusie dat zij van het leven willen genieten, in het nu willen leven en zo veel mogelijk tijd met elkaar willen doorbrengen. Uit de hamstermolen zoals Didi dat zegt. Bitcoin en cryptovaluta zijn voor hun een manier om dit te realiseren.

Na de boekpresentatie heb ik mijn persoonlijk getekende exemplaar bemachtigd en nu was het de hoogste tijd om het boek te gaan lezen.

 

Mijn eerste indruk: indrukwekkend!

Ik was op vakantie en had het boek meegenomen. Op de laatste dag van de vakantie, een paar uur voor vertrek naar huis begon ik het boek te lezen en hier had ik al heel snel SPIJT van.

Ik weet niet meer precies hoe ver ik was met lezen, maar al heel snel kwam de boodschap die Didi in het boek overbrengt bij mij binnen. Ik was de hele vakantie in mijn gedachte nog druk met crypto (had vlak ervoor mijn grootste aankoop tot nu toe gedaan, dus moest dit natuurlijk wel beetje in de gaten houden), terwijl ik er weinig mee kon op de camping met de gare wifi daar. En ik was aan het einde van de vakantie al weer druk in gedachte met wat ik thuis allemaal weer moest gaan doen. Door het verhaal van Didi te lezen, dacht ik opeens… oké waar ben je mee bezig? Je bent op vakantie!! Laat alles gaan en geniet nu in plaats van met je hoofd heel ergens anders te zitten. Beetje jammer alleen dat op dat moment mijn vakantie voorbij was. SPIJT dus dat ik pas op de laatste dag van mijn vakantie het boek begon te lezen.

Maargoed liever laat dan nooit! Ik merk aan mijzelf dat ik alles nu veel meer op zijn beloop laat en de dingen die ik moet (van mijzelf) aan de kant schuif als er wat leuks voorbij komt.

Het boek kreeg daardoor al heel snel een plekje in mijn hart. Want het gebeurt niet vaak dat een boek zo snel zo’n effect op mij heeft. Deze zijn op 1 of 2 handen te tellen denk ik.

Persoonlijk ben ik alleen daarom al heel blij dat ik het boek gelezen heb. Een echte wake up call. Ik heb altijd heel snel de neiging om hard te werken om bepaalde doelen te behalen. Ik hou mijzelf dan altijd voor dat als mijn doel behaald is, ik rust kan nemen en kan gaan genieten. Ik vergeet daarbij alleen om op de weg er naar toe ook wat meer te genieten, want dat kan natuurlijk ook gewoon. En dat is wat ik mij nu nog meer realiseer. Ik kan nu ook al genieten. Dus dat doe ik nu ook en ik ben er blij mee!

 

Praktische tips en een verassing aan het einde…

Het eerste deel van het boek gaat over de persoonlijke achtergrond van de Bitcoinfamily. Als dit het enige onderdeel van het boek was geweest, was het voor mij al geslaagd. Maar het boek heeft nog meer te bieden.

Zo geeft Didi verder in het boek praktische tips voor het gebruik van crypto in het dagelijks leven. Deze tips gaan over het aankopen en traden, maar ook bijvoorbeeld over de mogelijkheden van het uitgeven van Bitcoin in verschillende landen. Je zou het bijna als crypto reisgids kunnen gebruiken. Geen reisbureau meer nodig.

Richting het einde is er nog een onverwachte verrassing in het boek. Ik ga niet vertellen wat het is, want het onverwachte ervan is juist leuk. Maar het geeft nog een extra persoonlijke tintje aan het boek en vertelt het verhaal vanuit een andere invalshoek. Erg leuk om te lezen!

 

Life on the Block

Het boek biedt op persoonlijk en praktisch vlak genoeg tips om een bijdrage te leveren aan een Life on the Block.

Voor mijn Life on the Block is er één tip waar ik zeker mee aan de slag ga ga.

Wat ik een hele leuke tip vond is om net zoals de Bitcoinfamily eens door je spullen heen te gaan en te bekijken wat je wel en niet meer nodig hebt. Om vervolgens deze spullen te verkopen voor Bitcoin (of andere crypto). Ik vind dit een mooie gedachte en voor iedereen uitvoerbaar. Geen geld om te investeren? Vast wel wat spullen…

Al met al een geslaagd boek!

Wil jij geen tijd verliezen en het boek zo snel mogelijk kopen? Waardeer je deze review gebruik dan als bedankje mijn persoonlijke link

Koop het boek hier