Hoe verkoop je spullen voor Bitcoin?

Geen geld meer om te investeren?

We kennen het allemaal, uitgezonderd whales dan misschien. Je wilt nog ergens in investeren… maar het einde van de maand moet je ook nog kunnen eten… Het geld is op! Dan wordt het tijd om creatief aan geld te komen om te investeren.

In opvolging van een goede tip uit het boek van de Bitcoinfamily ben ik begonnen met het verkopen van mijn spullen voor Bitcoin. Benieuwd naar dit boek? Lees hier de boekreview

Boekreview

Geen zin om te lezen hoe je spullen kunt verkopen voor Bitcoin? Bekijk dan de video hieronder.

 

Spullen zoeken

Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat ik niet zo veel spullen had om te verkopen. Maar toen ik eenmaal begon met zoeken… werd mij a snel duidelijk dat ik met één dagje rommelmarkt niet van mijn spullen af ga komen. Ik heb blijkbaar meer rommel dan ik dacht. Dus dat was een meevallertje.

Ik was al bang dat ik afscheid moest gaan nemen van dierbare spullen… maar gelukkig heb ik eerst nog heel wat “onbelangrijke” spullen te verkopen. Is ook wel een lekker gevoel om je huis eens door te gaan en al die rommel weg te doen. Nu wil ik niet zeggen dat ik alles wat ik hou echt nodig heb… maar veel spullen hebben een speciale betekenis… en ja moet toch nog iets in mijn huis hebben staan. Een leeg huis is ook weer zo ongezellig. Dus de pijnlijke keuzes kan ik nog even achterwege laten.

 

Bitcoin adoptie op de rommelmarkt

Het leek mij voor de hand liggend om tweedehands spullen op een rommelmarkt te verkopen. Dus dat ben ik gaan doen. Ik was naar een kofferbakverkoop. Heerlijk, je laad alles zo in en uit, echt een uitvinding.

Het leek mij een mooi moment om gelijk eens te kijken hoeveel mensen er rondlopen die iets met crypto doen. Zoals ik in mijn kennismakingsblog schrijf, heb ik heel vaak het gevoel als ik om mij heen kijk op straat, dat niemand met crypto bezig is. Mooi moment om te onderzoeken hoever de crypto adoptie is.  Dus ik had een bordje gemaakt dat er ook met Bitcoin betaald kon worden. Niet heel realistisch gezien de transactiekosten… maar had stiekem toch hoop op 1 betaling in Bitcoin. Al was het alleen maar voor de lol.

Maar helaas dat feest ging niet door. Hieronder de resultaten van mijn kleine marktonderzoekje:

  • 0% heeft Bitcoin of andere crypto (dus vandaar ook 0% Bitcoin betalingen)
  • 2 mensen waren zeer positief en wilden meer informatie
  • 2 mensen waren zeer negatief en vonden het helemaal niks
  • De rest vond het wel leuk en stelde wat
    vragen, maar bleven een beetje neutraal
  • 100% van de mensen weet wat Bitcoin is/ heeft er van gehoord

Mijn gevoel klopt dus blijkbaar wel aardig. Wat ik positief vindt is dat de bekendheid van Bitcoin heel groot is. Het daadwerkelijk gebruiken vraagt nog wel heel wat werk. Volgend jaar weer een dagje rommelmarkt, kijken of we het komende jaar vooruitgang gaan boeken.

Niet geheel onbelangrijk, wat was de opbrengst? Ik heb ruim 75,- verdiend. Als ik de kosten van de kofferbakverkoop er af haal kom ik op €61,75. Helaas moet ik het zelf om gaan zetten in Bitcoin.

 

Direct Bitcoin verdienen voor je spullen

Na de rommelmarkt had ik nog niet alles verkocht. En ik had ook wel wat dingen die niet echt geschikt zijn voor verkoop op de rommelmarkt. Dus ik dacht de rest zet ik op marktplaats. Tot ik in het Bitcoinfamily boek las dat er ook een Bitcoin marktplaats is:

Bitcoin Marktplaats

Het leuke hiervan is dat je direct Bitcoin kunt ontvangen.

Dus ik ga mijn spullen op allebei zetten en hoop dat ik nu toch iets ga verkopen waar ik direct Bitcoin voor krijg.

Er is ook een internationale online crypto marktplaats om je spullen te verkopen. Dit heet Open Bazaar. Je kunt hier je spullen verkopen (nieuw of 2e hands) en tot over 50 verschillende soorten crypto direct ontvangen. Het is een open source platform, vrij van kosten. Nieuwsgierig?

Open Bazaar

Wat heb ik verdiend en hoeveel Bitcoin is dit?

In deze blog hou ik bij op de teller hoeveel ik verdiend heb. De teller staat voor nu op:

€61,75 = ₿ 0.00954837